Voorstellingen

Cox and Box & The Zoo

Kissi! Kissi!

Koning Cacatois XXII, heerser over het eiland Tulipatan, is er zich niet van bewust dat zijn enige zoon, Alexis, in feite zijn biologische dochter is. Zijn vrouw is verantwoordelijk voor dat misverstand, om Cacatois gerust te stellen dat hij ten minste een troonopvolger heeft. Maar nu maakt Cacatois zich toch druk in het al te liefelijke gedrag van zijn zoon.

In het gezin van de premier van Tulipatan is de situatie niet veel beter. Diens vrouw heeft willen vermijden dat haar kind in het leger moest. Ze heeft haar echtgenoot dan maar wijsgemaakt dat hun zoon een meisje is.

De twee jonge mensen zijn ook niet op de hoogte van de ware toedracht. Wanneer ze verliefd worden blijkt pas hoe moeilijk ze zich vinden in de conventionele rol die ze moeten spelen…

De componist

Jacques Offenbach (1819 - 1880) was een Frans componist van Duitse komaf. Hij geldt als de vader van de operette, een vorm van komische opera die door hem rond 1855 werd gelanceerd als kritiek op de Franse komische opera van zijn tijd. Hij publiceerde hierover een artikel in Le Figaro. Offenbach had in die periode een eigen theater met een licentie om enkel kleine werken op de scène te brengen, met niet meer dan vier zangers; vandaar opérette, 'kleine opera'. Later zou hij uitgroeien tot een van de meest gevierde componisten van zijn tijd, met 'La Belle Hélène' en 'La Vie Parisienne' als enkele van zijn bekendste werken. Nog tijdens het werk aan zijn enige opera, 'Les contes d'Hoffmann', overleed hij. Zijn composities vormden de inspiratie voor een groot aantal componisten doorheen Europa, en worden vandaag nog steeds regelmatig uitgevoerd.

Het stuk

Naam
Kissi! Kissi! (L'île de Tulipatan)
Muziek
Jacques Offenbach
Liberetto
Henri Chivot & Alfred Duru

Productiedetail

Artistieke leiding
Stijn Saveniers en Jorgen Cassier
Met
Annelies Van Gramberen, Helene Bracke, Denzil Delaere, Geoffrey Degives, Fabrice Pillet en het tienkoppige Ensemble du Beurre et des Oeufs
Productie
Volksopera
Duur
70 minuten