Voorstellingen

Cox and Box & The Zoo

Don Giovanni

Het bekende relaas van de vrouwenjager Don Giovanni, de losbandige die gestraft wordt, is de eerste samenwerking van Volksopera met het Nederlandse Opera Compact.

Dankzij de bijzondere maatregelen rondom de verspreiding van het COVID-19-virus is deze productie opgeschoven naar het voorjaar van 2021. Snel meer nieuws, maar hierbij alvast wat impressies van het (afgebroken) creatieproces.

Don Giovanni in creatie - vlnr: Judith Weusten (Zerlina) - Fabian Homburg (Masetto) - Stijn Saveniers (dirigent) - Sybrand van der Werf (regisseur)

"Wie alleen voor zichzelf kiest, zal eenzaam eindigen."

Don Giovanni houdt van alle vrouwen, maar het meest nog van zichzelf. De individualist trekt een spoor van geweld door de 'opera der opera's' en wordt daarvoor uiteindelijk op een onverwachte manier gestraft.

Mozart schreef met zijn Don Giovanni een komische opera met eeuwigheidswaarde die in onze tijd actueler is dan ooit.

Met een veelzijdige cast, een flexibel kamerorkest en lokale topkoren in een regie waarin humor en rauwheid hand in hand gaan, laat Opera Compact zien dat deze klassieker ook over jou gaat...

Een avond vol romantiek, geweld, verleiding en bedrog in een filmisch decor met prachtige kostuums - The Sopranos meet Mozart!

Het stuk

Naam
Il dissoluto punito, ossia Don Giovanni
Muziek
Wolfgang Amadeus Mozart
Liberetto
Lorenzo Da Ponte

Productiedetail

Artistieke leiding
Sybrand van der Werf en Stijn Saveniers
Met
Nathalie Denyft, Fenna Ograjensek, Judith Weusten, Willem De Vries, Kurt Gysen, Agris Hartmanis, Geoffrey Degives, Fabian Homburg en het twaalfkoppig Ensemble du Beurre et des Oeufs
Productie
Opera Compact, in coproductie met Volksopera
Duur
2u25