Voorstellingen

Cox and Box & The Zoo

Cox and Box & The Zoo

In The Zoo trachten twee liefdesparen de obstakels tot hun affectie te doorbreken, daarbij amper geholpen door The Great British Public, dat zich in de dierentuin verzameld heeft. Zo denkt een vermomde edelman zijn liefde te moeten tonen door alle snoepjes uit de kraam van zijn geliefde op te eten. Het is lang niet de enige wanhoopsdaad in dit blijspel.

Cox and Box, een farce gebaseerd op het werk Box and Cox, is een begrip in de Engelse taal geworden. Twee totale vreemden blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten – een ‘romance of real life’.

Cox and Box & The Zoo

De componist

Arthur Sullivan (1842-1900) schreef 23 opera’s, waarvan 14 in samenwerking met William Gilbert. De werken van Gilbert en Sullivan zijn in het Verenigd Koninkrijk een begrip, maar bij ons vreemd genoeg weinig bekend. Nochtans vindt de geroemde Britse humor zijn oorsprong in deze Victoriaanse periode. Sullivan en zijn tekstschrijvers creëren een absurd maar herkenbaar universum met veel kritiek op de heersende moraal en het imperialisme van toen. Dat weerhield Queen Victoria er niet van Sullivan in 1883 tot ridder te slaan voor zijn bijdrage aan de Engelse muziek. Sullivan, de bekendste Londenaar van zijn tijd: te herontdekken.

Het stuk

Naam
Cox and Box & The Zoo
Muziek
Arthur Sullivan
Liberetto
F.C. Burnand (Cox and Box); B.C. Stephenson (The Zoo)

Productiedetail

Artistieke leiding
Stijn Saveniers en Jorgen Cassier
Met
Anne Cambier, Lien Haegeman, Geoffrey Degives, Kris Belligh, Fabrice Pillet, Eloïse Mabille, Naomi Beeldens, Mathis Van Cleynenbreugel, Lars Corijn en tienkoppige ensemble The Tourist Attraction Company
Productie
Volksopera, in co-productie met Theater Zuidpool
Duur
80 minuten (40 minuten voor elk)