Voorstellingen

Cox and Box & The Zoo

Alles Schwindel

In Alles Schwindel is niets wat het lijkt. En zelfs dat niet.

Een jonge vrouw en een jongeman ontmoeten elkaar na een annonce in de krant. Wat een vrolijke avond uit lijkt te worden wordt na een auto-ongeluk abrupt in een nachtmerrie veranderd. Om te beginnen blijkt dat hij niet is wie hij beweert te zijn. En ook zij is niet helemaal wie ze is. Van de goede sfeer blijft niets over, maar toch zijn ze voor de rest van de nacht tot elkaar veroordeeld om een oplossing te vinden voor de geleden schade aan de auto en aan haar avondjurk. Het wordt een extravagante tocht door het Berlijnse nachtleven en al zijn bewoners. En op het eind komt alles goed. Of toch niet?

Alles Schwindel was de basis voor een lang werktraject met studenten van de! Kunsthumaniora Antwerpen met een doldwaze pastiche als resultaat!

Het lijkt wel een Chorus Line. Meinse Verhulst, Rune Mertens, Rob Wouters, Zias Op 'T Eynde, Emilie Graff

de componist

Mischa Spolianksy is vandaag bij ons grotendeels onbekend. Russisch van origine, staat hij vandaag vooral te boek als een van de bepalende Duitse componisten uit de jaren twintig. Zo werd Marlène Dietrich ontdekt en gecast voor Der Blaue Engel toen ze de hoofdrol zong in een revue van Spolianksy, Zwei Krawatten. Hij moest vluchten voor de nazi's en belandde in Engeland, waar hij een succesvolle tweede carrière als filmmuziekcomponist begon, onder meer voor Alfred Hitchcock. In Alles Schwindel is de sfeer nog uitbundig, waarin een onverholen sociale kritiek dansend wordt gerelativeerd met charleston en quick-step.

Het stuk

Naam
Alles Schwindel
Muziek
Mischa Spoliansky
Liberetto
Marcellus Schiffer

Productiedetail

Artistieke leiding
Stijn Saveniers en Nathalie Roymans
Met
Noa Calluy, Zias Op 'T Eynde, Eva Luna Goeman, Emilie Graff, Nicolás Holemans, Rune Mertens, Marie Mues, Arno Strauven, Charlotte Van Laerhoven, Meinse Verhulst, Rob Wouters
Productie
Volksopera, in co-productie met de! Kunsthumaniora Antwerpen
Duur
60 minuten