Over Volksopera

Verhaal

Volksopera is een jong productiehuis. Het brengt speels muziektheater van rond de vorige eeuwwisseling: de mooiste operettes, vaudevilles en vroege musicals. We zetten ze met liefde, meesterschap en … humor op de planken. Een Volksopera-voorstelling is altijd genieten.

Het lijkt wel een Chorus Line. Meinse Verhulst, Rune Mertens, Rob Wouters, Zias Op 'T Eynde, Emilie Graff

Verbonden in muziek

Bij Volksopera draait het om mensen. En om de verbinding tussen mensen. Onze zangers en musici staan dan ook bewust samen op het podium. En wij houden het publiek liefst dicht bij ons. Zo inspireren en voeden we elkaar met zang, muziek, lach en applaus. En delen we een moment van puur muzikaal plezier.

Bevlogen vertolkers

Elke voorstelling heeft dezelfde hoge artistieke kwaliteit, daar zorgen we voor. Een eigentijdse regie, uitgepuurde enscenering, en vooral: een eersteklas vertolking. Daarom ook trekken we musici en zangers aan die voeling met theater hebben. Operette vergt immers veel flexibiliteit van zijn uitvoerders: het gesproken woord naadloos verbinden met parlando zingen is een kunst die verloren dreigt te gaan.

Samen spelen, samen scheppen

Een Volksopera is altijd een co-creatie. Dirigent, regisseur en vertolkers scheppen de voorstelling samen - van de eerste lezing tot de première. Volksopera wil een open werkplek zijn, waar iedereen zich vrij voelt om tot de muziekbeleving bij te dragen. Die positieve energie klinkt in onze voorstelling door, en verhoogt het luisterplezier. En daar doen we het voor.

Stijn Saveniers